Skip to content
Menu
Menu

Robím najlepšie kuracie rezne. Vďaka tejto zmesi sú šťavnaté a obal je chrumkavý

Prečítať článok

14.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Vladyslav Lehir).

Bravčové rezne na nedeľný obed už robím len zriedka – v poslednom čase sú u nás doma hitom šťavnaté kuracie rezne. Nerobím ich však ako všetci ostatní. Predtým, ako ich vložím na panvicu, dôkladne ich namočím do hustej zmesi. Musíte to vyskúšať, pretože sú to tie najlepšie rezne pod slnkom.

Bravčové rezne na nedeľný obed už robím len zriedka – v poslednom čase sú u nás doma hitom šťavnaté kuracie rezne.
Foto: shutterstock.com/Vladyslav Lehir

Kuracie prsné rezne sú veľmi obľúbenou voľbou na nedeľný obed. Niekedy však môžu byť suché a sterilné, ale nie podľa tohto receptu. Kuracie rezne už nejaký čas robím naozaj často a moji príbuzní sa ich nevedia nabažiť. Áno, mäso je dôležité, ale nemenej dôležitá je aj obloha. Hydinové rezne som zvykla obaľovať ako bravčové rezne – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Teraz to robím inak. Vajíčko vymiešam s majonézou a zemiakovou múkou. Potom ich už len obalím v strúhanke, do ktorej pridám trochu parmezánu. Povedať, že je to chutné, je ako nepovedať vôbec nič.

Najlepšie hydinové rezne. Zabudnite na nudné kuracie rezne

Ingrediencie:

3 kuracie prsné rezne,

5 vajec,

2 vrchovaté polievkové lyžice majonézy,

pol lyžice paradajkového pretlaku,

2 lyžice zemiakovej múky,

1 šálka strúhanky,

1/3 šálky strúhaného parmezánu,

soľ, korenie, granulovaný cesnak,

olej alebo vyčistené maslo na vyprážanie.

Takto pripravené kuracie rezne sú naozaj vynikajúce a perfektne sa hodia k všetkým prílohám. Odporúčam najmä pečené zemiaky alebo kašu a ľahký šalát alebo grilovanú zeleninu.
Foto: shutterstock/Sea Wave

Šťavnaté kuracie rezne. Táto povrchová úprava je majstrovským dielom

Pripravte si ostrý nôž a nakrájajte prsia na rezne. Z jedného prsa by mali vzniknúť tri nie príliš hrubé kotlety. Mierne ich potlačte; môžete to urobiť dlaňou. Potom ich jemne okoreňte soľou, korením a cesnakom.

Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme majonézu, trochu soli a korenia. Začnite miešať a postupne pridávajte zemiakovú múku.

Do misky nasypeme strúhanku a pridáme parmezán. Dôkladne premiešajte. Potom si predhrejte panvicu a rozohrejte v nej pomerne veľa tuku – na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, rezne absorbujú menej tuku, keď je ho na panvici veľa a je veľmi horúci.

Kuracie kúsky namočte do vajíčka s múkou a majonézou. Potom ich vložte do misky so strúhankou a parmezánom a obalte tak, aby sa strúhanka pevne prilepila k mäsu. Možno ho budete chcieť niekoľkokrát naklepať, aby počas vyprážania neopadávalo.

Rezne vložte do horúceho tuku. Smažte na miernom ohni z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

Takto pripravené kuracie rezne sú naozaj vynikajúce a perfektne sa hodia k všetkým prílohám. Odporúčam najmä pečené zemiaky alebo kašu a ľahký šalát alebo grilovanú zeleninu. Je to večera, ktorú si zamiluje každý, a ak už máte dosť jednotvárnych večerí, určite vyskúšajte tento recept. Nebudete sklamaní.

The post Robím najlepšie kuracie rezne. Vďaka tejto zmesi sú šťavnaté a obal je chrumkavý appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj