Skip to content
Menu
Menu

Špargľová polievka v „mamičkovskej“ verzii. Nebude zelená, ale bude krémová a chutná

Prečítať článok

19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dar1930).

Špargľová polievka – recept, ktorý za pár okamihov premení vašu kuchyňu na naozaj dobrú reštauráciu. Vďaka syrovej príchuti na túto chuť dlho nezabudnete. A nie, nebude zelená, ale zamatovo biela. Keď budete servírovať túto špargľovú polievku, nikto neuverí, že nebola objednaná od šéfkuchára.

Krémová polievka z bielej špargle – dokonalá chuť
Foto: shutterstock/Dar1930

Polievka z bielej špargle dokonca znie ako kulinárske dielo a jej chuť to potvrdzuje. Recept na krémovú bielu špargľovú polievku je jednoduchý a celé to dopĺňa syr. A nie len tak hocijaký syr. Biela špargľa a gorgonzola je kombinácia, ktorá si zaslúži osobitné uznanie. Považujme ju teda za najlepší recept na večeru.

Špargľová polievka. Táto kombinácia je explóziou chutí


Ingrediencie:

500-600 g bielej špargle,

cca 150 g syra gorgonzola (alebo iného syra s modrou plesňou),

80 g smotany na šľahanie

soľ, korenie, štipka muškátového orieška,

700 ml zeleninového vývaru,

na podávanie: bylinkové krutóny, lupienky zo slaniny alebo parmskej šunky.

Prichádza sezóna špargle – škoda to nevyužiť na chutné a zdravé jedlá
Foto: shutterstock/Gudrun Muenz

Krémová polievka z bielej špargle – takto ju pripravíte:

Odrežte tvrdé konce špargle a ošúpte ju. Na rozdiel od zelenej špargle má biela špargľa tvrdú šupku, ktorú je potrebné pred spracovaním odstrániť. Potom ju nakrájajte na kúsky. Nemusia byť malé – polievku aj tak rozmixujeme.

Priveďte vývar do varu a pridajte doň špargľu. Varte ju na miernom ohni, kým nie je celkom mäkká. Potom pridáme smotanu a rozdrobený syr. Varíme, kým sa syr nerozpustí. V tejto fáze polievku nedochucujeme.

Pomocou ručného mixéra rozmixujte na hladký krém. Až teraz dochuťte podľa chuti soľou, korením a trochou muškátového orieška. Varte ešte niekoľko minút a podávajte s krutónmi alebo slaninovými lupienkami.

Tip: Špargľová polievka bude chutná v akomkoľvek vývare. Ak vám teda zostane trochu vývaru, môžete ho použiť aj na tento pokrm. Práve z takýchto dôvodov je dobré mať v mrazničke alebo chladničke nejaký vývar.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špargľu nemusíte variť ani piecť. Najlepšia je z pohára – na večeru a šaláty

Recept na zelenú špargľu. Rodina ju najprv zje a potom vám postaví sochu

The post Špargľová polievka v „mamičkovskej“ verzii. Nebude zelená, ale bude krémová a chutná appeared first on Vášeň v tebe.