Skip to content
Menu
Menu

Desiata výhra volejbalistov

Prečítať článok

VK MIRAD UNIPO PREŠOV – TJ SLÁVIA SVIDNÍK 3:1 (24, 18, -29, 23)

(vz) – Volejbalová extraliga mužov pokračovala v stredu dohrávkou 11. kola. Prešovčania vo východniarskom derby zdolali Svidník 3:1. Bola to ich jubilejná desiata výhra v aktuálnej sezóne. Od triumfu v základnej časti, dve kolá pred koncom, ich delí jedna výhra. Spečatiť prvenstvo a priamo do semifinále play-off sa môžu dostať už v sobotu, ak pod hradom Matúša Čáka zdolajú ŠŠ Trenčín. Druhá Myjava má o päť bodov menej.   

Na domácej palubovke mali premiéru posily Prešova De Moraes Rodrigo a Juraj Drobňák. Na post zraneného nahrávača Petra Porubského bol pripravený skúsený Kamil Feňo, ale do hry nezasiahol. V úvodnom sete mal mierny náskok Prešov, ale bojujúci hostia vyrovnali v koncovke na 24:24, no záver patril domácim. Druhý set patril Prešovčanom, ktorí však zdramatizovali tretie dejstvo, keď nevyužili päť setbalov a po úspešnom útoku aj ese Petráša vyhrali set Svidničania. Záver štvrtého setu patril znova domácim.

 

Marek Kardoš, tréner Prešova: „Som rád, že nám stačí už len jedno víťazstvo k potvrdeniu líderskej pozície po základnej časti. To nám dá komfort pre Peťa Porubského na to, aby sme vedeli dopracovať súhru s druhým nahrávačom. Chlapci si za to, ako trénovali v poslednej dobe naozaj zaslúžili víťazstvo po skoro dvoch mesiacoch. Je to moderný volejbal, v ktorom rozhodujú chyby. My keď sme mali prihraté, tak si bez problémov side-outujeme. Tak isto bol na tom aj súper. Dnes to bolo o servise. Potvrdili sme domácu neporaziteľnosť v hale. Urobili sme menej chýb na útoku aj v obrane. Súper naopak, ten set, ktorý dotiahol a vyhral, vtedy sme my urobili strašne veľa chýb.“

Kapitán Prešova Martin Sopko st.: „Určite sme šťastní, že tento zápas skončil našim víťazstvom. Dnes Svidník hral naozaj dobrý volejbal. Prezentoval typický tvrdý mužský volejbal. Na oboch stranách však bolo aj dosť veľa chýb, ale to k tomu patrí. My sme za každú cenu chceli vyhrať a išli sme do rizika na servise a Svidník sa nám prispôsobil. Z jednej aj druhej strany to lietalo veľkou rýchlosťou. V koncovkách trošku šťastia, možno trošku umu bolo na našej strane a to rozhodlo.“

Prešov: Mudo 5, Oleárnik 0, Sopko st. 16, Mikovčík 6, Szarek 24, Drobňák 12, Libero T. Lampart (Ščerba 0, Velička 0).

Svidník: Jurko 1, Š. Kozák 11, Marjov 8, Pietrzak 25, M. Petráš 18, Šellong 3, Liberá M. Vitko a B. Paňko (Gula 1, Gulák 0, R. Vitko 1).

Rozhodovali: Porvazník a Höger, bez divákov.

 

Foto: Viktor Zamborský