Skip to content
Menu
Menu

Vysoké víťazstvo majstra

Prečítať článok

Tatran Prešov – Sporta Hlohovec 40:23 (20:10)

(vz) – Hádzanári Tatrana Prešov odohrali v stredu prvý zápas v tomto roku. V dohrávanom stretnutí 6. kola Slovnaft handball extraligy zvíťazili na domácej palubovke nad Sportou Hlohovec o 17 gólov, napriek tomu, že nastúpil len s dvanástimi hráčmi. V zostave chýbali účastníci majstrovstiev sveta hádzanárov v Egypte Tunisania v službách Tatrana Jihed Jaballah a Anouar Ben Abdallah, ktorí obliekajú aj dres tuniskej reprezentácie.

Prešov už v prvom polčase rozhodol a svojom vysokom víťazstve. Najlepším strelcom stretnutia bol Tomáš Rečičár, ktorý dal 11 gólov. Zeleno-bieli sú na čele extraligy s plným počtom 24 bodov s osembodovým náskokom pred druhou Považskou Bystricou.

Tréner Prešova Slavko Goluža: „Bol to náš prvý zápas prakticky po dvoch mesiacoch. Myslím, že sme ho zvládli dobre, aj keď to nebolo ľahké. Mali sme dobré situácie, ale nie som spokojný s počtom inkasovaných zásahov, najmä s príliš veľkým počtom ľahkých gólov. Nemáme príliš veľa času na prípravu na medzinárodné zápasy, ktoré nás čakajú, preto musíme byť maximálne sústredení na tieto duely a to tak v rámci kvalitnej obrany ako aj následných rýchlych útokov zakončených gólmi. Dôležité je, že sa nám vrátili do zostavy Grzentič aj Pacecho. Je vidno, že sú po náročných tréningoch unavení, ale musíme sa pripraviť aj na nasledujúce zápasy.“

Najlepší strelec Tomáš Rečičára: „V prvom rade sme radi, že sme tento zápas dobre zvládli. Po dlhšom čase sme začali znova hrať a myslím si, že až na pár chýb, ktoré sa vyskytli, to bolo v pohode. Snažili sa do toho dať všetko, pristúpiť k zápasu zodpovedne a myslím, že to vyšlo. Mne určite pomohol aj pobyt na reprezentačnom zraze a dva odohrané prípravné zápasy, preto sa mi do toho teraz išlo ľahšie. Takže môžem byť spokojný.“   

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 4, Santos, Pacecho 4, Fech 2, Rečičár 11, Hozman 1, Michalka 7, Grzentič 7/1, Hernandez 1/1, Carapkin 3.

Pokutové hody: 3/2 – 4/2, vylúčenia: 2:3.

Už v nedeľu 0 13. h privíta doma Tatran  Agro Topoľčany.

Foto: Viktor Zamborský