Skip to content
Menu
Menu

Hokejistky odštartovali sezónu víťazstvom

Prečítať článok

Prešovské hokejistky pokrstili nový ľad na zimnom štadióne pod Kalváriou víťazstvom na Martinom 15:4. Hneď takto „naostro“, keďže pre pandémiu koronavírusu neabsolvovali žiadne prípravné stretnutie. Išlo vlastne o pokračovanie finálovej série z uplynulej sezóny, ktorá sa predčasne skončila za stavu 1:1 na zápasy.

V premiére nehrali Andrea Fortunová, Diana Fortunová a Heidi Štrompf, ktoré sú v domácej karanténe.

Domáce hráčky mali navrch od začiatku do konca. Do vedenia išlo už po niekoľkých sekundách od úvodného bully. Výsledok a pomer striel 52:16 hovorí za všetko. Priestor dostali obidva brankárky, najprv Madviďová a od 45. minúty Ivanecká, ktorá si udržala čisté konto.

ŽHK 2000 Šarišanka Prešov – MHK  Martin 15:4 (5:1, 4:2, 6:1), góly: Jurčová 6,  Maťašová 3, Blichová 2, Sedláková 1, Šilerová 1, Hudáková 1, Gmiterková 1.

Róbert Marton, tréner Prešova: „Zápas ukázal, čo aktuálny stav hráčok a ich pripravenosť na sezónu. Súper nás veľmi nepreveril, ale napriek tomu sa isté nedostatky v našej hre objavili a tak sa musíme ďalej sústrediť na poctivú prácu. Chceme znova predvádzať rýchly a atraktívny hokej a pobiť sa o najvyššie méty.“

Zostava Prešova: Medviďová, Ivanecká – Čarnoká, Maďarčíková, Ruščinová, Šilerová, Ružbacká – Jurčová, Sedláková, Baranová – Blichová, Maťašová, Hudáková – Gmiterková, Lacková.

Realizačný tím Šarišanky v sezóne 2020/21 – hlavný tréner Róbert Marton, asistenti trénera Jaroslav Sabol a Branislav Blicha, vedúci družstva Konštantín Knut, fyzioterapeut Stanislav Čuha.

Najbližší zápas odohrajú Prešovčanky v nedeľu 18. 10. od 14. h doma so Zvolenom.

Ján MIROĽA

Ilustračné foto: fb Šarišanka Prešov