Skip to content
Menu
Menu

Juniori majú podiel na seniorských víťazstvách

Sú lídrom 8. B ligy ObFZ Prešov, no štyri mužstvá dali viac gólov, než oni. Zato sa môžu pochváliť suverénne najlepšou defenzívou. Aj o tom bola reč s členmi vedenia TJ Sokol Jakubova Voľa.

V troch domácich zápasoch ste inkasovali len dva góly. Cíti sa vaša obrana v domácom prostredí istejšie, alebo je to celkovo o väčšej zodpovednosti celého mužstva pred zrakmi jeho fanúšikov?

Obrana je už tretí rok pokope, dirigovaná oporou Tomášom Futejom. Tiež sa nám podarilo vyriešiť dlhotrvajúci problém na brankárskom poste, Dominik Jakubík a Imrich Nagy predstavujú vysokú kvalitu. Výraznou posilou v strede zálohy sa ukázal byť Branislav Dlugoš, ktorý na tento post priniesol niečo, čo sme už dlho postrádali. Zlepšilo sa aj celoplošné bránenie všetkých hráčov na ihrisku. Čo sa týka všeobecne lepších výsledkov doma, a to nie iba náš prípad, ide podľa mňa najskôr o väčšou motiváciu. Určite pomáha aj to, že si svoje ihrisko poznáme. Fanúšikovskú základňu, na to, že pôsobíme v najnižšej súťaži, máme chvalabohu početnú. V každom zápase nás podporujú aj naši juniori, ktorým sme za to vďační. A, samozrejme, pracujeme na tom, aby boli aj výsledku vonku o čosi lepšie.

Na mysli zrejme máte vysokú prehru 1:4 v Drienovskej Novej Vsi. Čo sa v tom zápase „pokazilo“?

Bol to náš prvý „ozajstný“ zápas, keďže prvé kolo s Krásnou Lúkou sme vyhrali kontumačne. Bolo to aj o tom, že v lete sme doplnili káder o šiestich hráčov a zohrať sa chvíľu trvá. Porážka v tomto stretnutí však ide jednoznačne na naše triko. Nepremenili sme vyložené šance, skúsení domáci to využili.

Nečakaný výsledok, ktorý vôbec nepotešil, bola aj domáca remíza 1:1 s Haniskou. Až gólom päť minút pred koncom ste ratovali aspoň bod. Sklamanie bolo asi veľké.

Haniska ukázala, že vtedy jej posledné miesto v tabuľke neodzrkadľovalo kvalitu tohto tímu. A v nasledujúcich dvoch vystúpeniach to plným bodovým ziskom aj potvrdila. Výsledok 1:1 bol príčinou našich zahodených šancí, jednej individuálnej chyby, no a v dobrom svetle sa ukázal aj brankár hostí Pavol Ondrejíček.

Všetci fanúšikovia futbalu veria, že bude sezóna pokračovať a dočkáme sa aj jej regulárneho konca. Vo vašom klube je takého očakávanie možno aj preto, lebo pozícia lídra zaručuje postup do siedmej ligy. Má Jakubova Voľa takýto cieľ?

Aj my dúfame, že súťaže budú pokračovať a dočkáme sa ich konca. No tiež platí, že zdravie je prvoradé. Naším primárnym cieľom nie je postup, ide nám o odreagovanie, radi bavíme futbalom okolie. Druhoradým cieľom je hrať primeraný počet zápasov, čo by nám siedma liga zaručovala. Vôbec však nie sme jediný adept na konečné prvenstvo. Súťaž je vyrovnaná, sú v nej dobré mužstvá, usilujeme sa patriť k nim. Nedá mi zároveň nespomenúť skvelú atmosféru v našom klube. Hráči, realizačný tím, fanúšikovia – nie sme len „kolegovia“, ale aj kamaráti a presne o to v amatérskych súťažiach ide.

V záujme objektivity sa vás tiež opýtame, prečo ste nesúhlasili s odložením domáceho zápasu prvého kola s Krásnou Lúkou?

Nebola v tom neochota, skôr sme sa nevedeli zosúladiť. Vedenie hosťujúceho klubu nám nedalo veľmi na výber, požadovali iba sobotu. Keďže išlo o náhlu zmenu, obtelefonovali sme všetkých hráčov. V sobotu to nebolo z našej strany možné, pretože hráči už mali svoje domáce, rodinné i pracovné povinnosti (dvaja dokonca pracujú cez víkendy a menia si smeny, aby mohli hrať v nedeľu). V snahe odohrať zápas sme súperom navrhli termín nedeľu dopoludnia, už od 9. h, prípadne aj skôr, keďže pohreb bol naplánovaný na 13. hodinu. Nesúhlasili, stále trvali na sobote a aj to bol podľa mňa dôvod na kontumáciu zo strany zväzu. Nikoho neohovárame ani sme nikomu nechceli ublížiť.

Ján MIROĽA

Foto: www