Skip to content
Menu
Menu

Otázka pred pohárovým finále: Malý Šariš či Brezovička?

Už zajtra to vypukne. Sviatok okresného futbalu v regiónoch Prešov a Sabinov napíše svoju ďalšiu kapitolu. Na ihrisku v Dulovej Vsi je na programe finále 3b Letného pohára ObFZ Prešov. Od 15.30 h si budú merať sily Malý Šariš s Brezovičkou. Znova teda pôjde o konfrontáciu síl mužstiev z rôznych súťaží, zo 6. resp. 7. ligy. Po dve otázky sme položili trénerom obidvoch mužstiev.

1. Splnila nedeľňajšia generálka vaše predstavy?

2. Váš odkaz pred vyvrcholením obľúbenej súťaže…

Rastislav Janek, tréner Malého Šariša:

1. Víťazná generálka s Hrabkovom uspokojila výsledkovo (2:1), no tri body sú vydreté, čo nie je najlepším signálom. Vyhral nie lepší, ale šťastnejší tím. Početné zranenia ťahúňov nám znemožňujú hrať ligové súboje v optimálnom zložení a to isté platí pred pohárovým finále.

2. Zranení sú Filip Marton, Tomáš Liščinský, Matúš Ambrózy, Damián Huba a Jozef Machala – všetci, s ktorými by som zajtra mohol rátať do základu. Prešili sme cez troch šiestoligistov, dvoch sme zdolali dokonca na ich ihrisku, uvidíme, ako to bude na neutrálnej pôde. Každopádne pozývam všetkých fanúšikov okresného futbalu, aby prišli povzbudiť.

Jozef Telepák, tréner Brezovičky:

1. Podľa mňa generálka splnila účel. Žipov sme porazili hladko 5:0 , všetky naše góly boli pekné, od začiatku do konca sme boli lepším mužstvom. To všetko potešilo. Menej už striedania, z ktorých boli tri vynútené. Našťastie ide len o menšie zranenia, v stredu by mali byť všetci zdravotne fit.

2. Na zápas sa pochopiteľne tešíme, pred súperom máme rešpekt. Začína sa od 0:0 a o prípadné góly do jeho siete sa musíme pričiniť bojovnosťou i futbalovým kumštom. Pohár nechceme získať iba pre seba, ale predovšetkým pre našich skvelých fanúšikov, ktorí, ako ich poznám, nám vytvoria v Dulovej Vsi domáce prostredie.

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský