Skip to content
Menu
Menu

Prešov prehral s Myjavou

Extraliga volejbalistov

Šarišanov čaká súboj vo Vyzývacom pohári

V zápasoch piateho kola extraligy volejbalistov boli úspešné hosťujúce tímy. Sériu prehier sa nepodarilo prelomiť Prešovčanom, s rozbehnutou Myjavou prehrali 1:3. Zverenci trénera Erika Digaňu bojujú so zdravotnými problémami i hľadaním súhry. 

VK Mirad UNIPO Prešov – TJ Spartak Myjava 1:3 (-19, -22, 22, -22), Prešov: Gulák 9, Ščerba 21, Jendrejčák 9, Goč 7, Smolej 10, Baslar 6 (libero Turis, Suchanič 1, M. Hudák, V. Rzyman 12), Myjava: Valo 1, Konc 17, M. Zeman 10, Viskup 23, Watzka 14, O. Zeman 2 (liberá Šíma a S. Paňko, Pollák, M. Donec, Š. Rzyman), hráči zápasu: Michal Ščerba – Tobias Viskup. Rozhodovali Porvazník a Hoger, 210 divákov. V prvom a druhom sete sa domáci volejbalisti nevyhli chybám. V treťom svoj výkon zlepšili a dotiahli ho do úspešného konca. V štvrtom sete boli úspešní húževnatí hostia. Najviac bodov dosiahli smečiar Michal Ščerba (21) a univerzál Tobias Viskup (23).  

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Chlapcom som pred zápasom povedal, že dôležitý bude výkon, ten môžu ovplyvniť. Napriek chorobám a ďalším okolnostiam musím povedať, že som na nich hrdý. Odovzdali zo seba výkon v rámci možností a so sebazaprením. Myslím si, že je na čom stavať. V prvých dvoch prehrách nemôžem hľadať výhovorky, rovnako ani v tomto prípade. Sme v profesionálnom športe, kde sú buď výsledky alebo výhovorky. Reálne výsledkom je prehra, sponzoti sa nepotešia. Ako tréner však vidím, že ten výkon mal grády, bol v ňom oduševnenie, boli tam emócie, ktoré som potreboval vidieť. Chlapci dali zo seba to, čo momentálne mohli. Z tohto pohľadu môžem zápas hodnotiť len kladne.“       

Vitalij Osipov, tréner Myjavy: „Urobili sme dobrú prácu, hráči podali dobrý výkon. Teší ma aj to, že sme v tomto zápase neurobili veľa chýb, vychádzalo nám to i z taktickej stránky. S výkonom chlapcov aj výsledkom som spokojný.“   

Volejbalisti VK Mirad UNIPO Prešov sa po šiestich rokoch predstavia v pohárovej Európe. V prvom zápase šestnásťfinále Vyzývacieho pohára sa v utorok 8. novembra (18. h) stretnú s estónskym mužstvom SC Duo Tartu. Päťnásobný majster Estónska má skúsených hráčov, v uplynulej sezóne vyhral štvrtý raz aj Baltickú ligu.    

Ďalšie zápasy: Svidník – Komárno 0:3 (-21, -16, -19), Prievidza – VKP Bratislava 0:3 (-22, -19, -19).Program 6. kola – 5. 11., 17. h: Svidník – Prievidza, 18. h: VKP Bratislava – Myjava. Zápas VK Mirad UNIPO Prešov – Komárno sa odohrá 30. novembra (17. h).

(jac)