Skip to content
Menu
Menu

Turnaj v Debrecene

Pred pár dňami sme sa ako klub VK Elba Prešov zúčastnili na medzinárodnom turnaji v Maďarskom Debrecene, kde bolo viac ako 32 družstiev z Malty, Srbska, Fínska, Poľska, Maďarska a Slovenska. Z Prešova sme odchádzali s troma družstvami rôznych kategórií. Mladšie žiačky pod vedením trénera Jozefa Ňachaja, staršie žiačky pod vedením trénera Milana Kohúta a asistenta Jakuba Zápotoku, a najstaršie kadetky pod vedením trénerov Martina Vokála a Jozefa Hradila.

„Naše najstaršie družstvo išlo na túto výpravu iba ako sedem členná skupina. V nedeľu ráno by žiadna z nás nepovedala, že to dotiahneme až do finále“, povedala Eva Pullmannová, srdce a zároveň libero nášho tímu. A pokračovala v rozprávaní o turnaji:

„Prvý deň bol pre nás rozohrávajúci sa, museli sme si zvyknúť na nové telocvične, iné lopty a iný štýl hry zahraničných družstiev. Začali sme víťazne a tak to pokračovalo aj v priebehu druhého dňa. Všetko sa nám podarilo vyhrať. Druhý deň večer bolo veľké slávnostné otvorenie turnaja, kde sme sa všetky dievčenské aj chlapčenské družstvá predstavovali. Cestou tam aj späť, v sprievode cez mesto, naša celá výprava spievala a tancovala. Počas týchto dvoch dní prišli aj slabšie momenty, kedy sme ťahali za kratší koniec, no vždy sme sa dostali späť do hry vzájomnou pomocou a podporou trénerov, ktorí to s nami úžasne emotívne prežívali. Nemôžem zabudnúť ani na naše mladšie hráčky v klube, ktoré sedeli s fľašami a trúbkami na zemi okolo ihriska, a robili nám užasnú domácu atmosféru – povzbudzovali a hnali nás k víťazstvám.

Všetkým sa určite najviac páčili zápasy v štvrťfinále proti Malte, družstvo, ktoré v minulosti už turnaj vyhralo, a semifinále proti Maďarskému družstvu Vasas. Obe družstvá boli kvalitní súperi a dali nám zabrať, no momenty ktoré som  počas týchto zápasov zažila boli jedinečné. Veľa mladých dievčat kvôli nám prišlo o hlasivky a majú plno fotiek, videí. No najúžasnejšie bolo, že chodili za nami, aby sa mohli s nami porozprávať a pýtať si podpisy, ako keby sme boli ich vzory.

Po dvoch ťažkých tiebreakových víťazstvách a postupe do finále proti domácemu tímu Debrecen nám už v zápase došli sily a súper vyhral. Tento turnaj bol pre nás určite nezabudnuteľný. Po prvý krát v živote sme sa my cítili ako idoly. Spomenuli sme si, ako sme my pred rokmi obdivovali staršie kadetky.

Ďakujem všetkým – spoluhráčkam, čo so mnou bojovali na ihrisku, dievčatám, ktoré nám fandili, trénerom i vedeniu klubu, za tento úžasný zážitok“.

V mene všetkých trénerov a vedenia klubu sa chcem týmto poďakovať dievčatám za ich odhodlanie bojovať o víťazstvo čestne a srdcom, aj keď je to v niektorých zápasoch o niečo náročnejšie. Najlepšou hráčkou nášho tímu bola ocenená Sára Sučková, a najlepšou nahrávačkou Stanka Semjonova. Dievčatám patrí veľká gratulácia.

Verím, že sa k nám do klubu Elba a našich družstiev pridajú aj ďalšie dievčatá s chuťou na sebe pracovať, aby sme spoločne mohli dosiahnuť ten úžasný pocit z víťazstiev.

Text a foto Martin Vokál