Skip to content
Menu
Menu

V extralige majster víťazne, v utorok predohrávka s ŠKP

Prečítať článok

(vz) – Štyridsaťdva dní trvajúci pôst bez zápasu v najvyššej domácej súťaži ukončili hádzanári Tatrana Prešov uplynulú stredu dohrávkou 7. kola na ihrisku HKM Šaľa. So súperom si poradili a vyhrali rozdielom desiatich gólov. Ďalšie víťazstvo si pripísali v sobotu, keď na palubovke Nových Zámkov nedali domácim šancu.

Pre koronavírus neodohrali stretnutie Európskej ligy 2. kola v Lisabone a hrať sa nebude ani druhý domáci zápas v utorok s rumunským Dinamo Bukuresť, ktorý Európska hádzanárska federácia z dôvodu aktuálnej situácie s ochorením COVID-19 presunula na zatiaľ neurčený termín. Tatran na to hneď zareagoval a čaká ho predohrávka 12. kola s ŠKP Bratislava. Duel začne v THA v utorok 17. novembra o 16.h, „Tatran navrhoval predohrávku zápasu 12. kola SHE na utorok  z dôvodu, že kvôli obmedzeniam počas pandémie COVID-19 došlo k presunom zápasov EHF European league a momentálne ešte nie je jasný systém súťaže SEHA Gazprom ligy a jeho zápasový kalendár, ktorý môže ovplyvniť aj dianie v nasledujúcom mesiaci december a po Novom roku,“ zdôvodnil predohrávku, na ktorej sa vzájomne dohodli oba kluby, manažér Tatrana Milan Lozák.

HKM Šaľa – Tatran Prešov 24:34 (13:19)

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Vaško – Rábek 4/1, Santos 3, Pacheco 4, Fech, Linhares 5. Krok, Rečičár 1, Hozman 2, Michalka 12, Grzentič 2, Hernández 7, Jaballah 4, Carapkin. Pokutové hody: 5/3 – 1/1. Vylúčení: 1:2. Rozhodovali: Mandák a Rudinský.

Štart Nové Zámky – Tatran Prešov 21:36 (9:16)

Oproti stredajšiemu súboju na palubovke Šale chýbala v zostave trénera Slavka Golužu brazílska dvojica Pacecho – Linhares, ktorá po zápase avizovala zdravotné ťažkosti. Naopak premiérovo sa na súpiske tímu objavila pravá spojka Anouar Ben Abdallah z Tuniska, ktorý sa hneď na úvod uviedol dvojminútovým trestom, následne ale aj dvoma gólmi, ktorými prispel k jednoznačnému. „Bol to bol z našej strany dobrý zápas. Dali sme do neho veľa z fyzickej strany. Boli sme nekompromisní a tvrdí. Pre mňa to bol po dlhej dobe prvý zápas. Nebolo to čo od seba očakávam. Potrebujem čas, aby som do toho prišiel. Tešia ma ale samozrejme prvé góly v novom drese, ktoré sú pre mňa motiváciou do ďalšej práce,“ podotkol nový hráč v zeleno-bielom drese.

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek, Santos 6/1, Fech 3,  Krok 1, Rečičár 2, Hozman 1, Michalka 4, Grzentič 5, Hernandez 7, Jaballah 4, Carapkin 1, Ben Abdallah 2.Pokutové hody: 3/2 –1/1, vylúčenia: 3:4.