Skip to content
Menu
Menu

V prešove kvalifikačný turnaj na majstrovstvá sveta aj svetová teqballová elita

V dňoch 15.-16.októbra sa na pôde Prešovskej univerzity uskutoční druhý medzinárodný turnaj na Slovensku v tomto roku, ktorý zároveň bude slúžiť ako jeden z dvoch kvalifikačných turnajov slovenskej reprezentácie na tohtoročné majstrovstvá sveta v nemeckom Norimbergu.

So slovenskou špičkou, ale aj viacerými hráčmi z absolútnej svetovej teqballovej elity. Také je obsadenie nadchádzajúceho turnaja, organizovaného Teqballovou federáciou Slovenska. Podujatie na pôde Prešovskej univerzity sa uskutoční v dňoch 15. a 16. októbra a bude rozdelený do dvoch častí. V tej prvej sa v sobotu 15.10. predstaví výlučne slovenská teqballová základňa, uchádzajúca sa o kvalifikáciu na majstrovstvá sveta, v kategóriách singles a doubles mužov. Najlepší mužskí jednotlivci a dvojice získajú do národného rebríčka 100 bodov, rovnako, ako na druhom plánovanom kvalifikačnom podujatí, ktoré sa uskutoční na začiatku novembra v Bratislave.

V druhej časti turnaja zasiahnu najlepší Slováci z národného kola do medzinárodného turnaja so zahraničnou účasťou. Na ňom sa bude bojovať o body do svetového rebríčka, ale aj o prize money, navýšené o finančnú podporu FITEQ. Na turnaji sa predstavia hráči zo Slovenska, Maďarska, Poľska , Česka ale aj Čínskeho Taipeia a Kanady v štyroch kategóriách – mužský singles, mužský doubles, mix dvojíc a ženský singl. Ťahákom podujatia bude účasť svetovej štvorky Adriana Duszaka z Poľska, svetovej sedmičky, maďarského teqballistu Martina Csereklyeho, ženskej svetovej jednotky Anny Izsák či českého teqballistu Lukáša Flaksa, dlhoročného člena teqballovej špičky (20.miesto v singli, 24. miesto v doubles).

Podujatie organizované v športovej hale Prešovskej univerzity bude slúžiť zároveň na symbolické odovzdanie teqballových stolov Prešovskej univerzite zo strany Konzulátu Maďarskej republiky v Košiciach. Svojim moderátorským vstupom bude podujatie sprevádzať moderátor a komentátor a prešovský rodák Michal Maťašovský.

“Po tom, čo sme v lete usporiadali prvý medzinárodný turnaj na Slovensku v Bratislave, sme chceli podobné podujatie priniesť aj na východ republiky. V Prešove máme na univerzite pre teqball vytvorené skvelé podmienky v podobe menšieho tréningového centra, okolo fakulty športu sa vytvára nádejná teqballová komunita, preto bola voľba druhého tohtoročného turnaja medzinárodného významu jasnou voľbou. Čaká nás na konci roka nahustený teqballový program a toto dvojpodujatie je výbornou príležitosťou na to, aby sme spoznali tohtosezónnych domácich šampiónov, ale zároveň si ďalší naši hráči vyskúšali porovnanie so svetovou úrovňou, čo im môže pomôcť v napredovaní a rozširovaní našej teqballovej základne. Verím, že turnaj bude mať svoju kvalitu a priláka prípadných záujemcov o teqball,” vyjadril sa smerom k budúcotýždňovému turnaju generálny sekretár Teqballovej federácie Slovenska, Jakub Mihálik.

Z turnaja vám prinesieme výsledkový servis, ako aj bohatý obrazový a video materiál. Sledujte nás buďte TEQ!