Skip to content
Menu
Menu

Od pondelka sa do škôl vrátia všetci žiaci, covid automat sa vypne 

Prečítať článok

(ako) – Do konca školského roku ostáva len pár týždňov. Žiaci základných škôl aj stredoškoláci majú čo dobiehať. V pondelok sa vrátia do lavíc všetci. Školy a triedy sa budú odteraz zatvárať len lokálne.

Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga, školy sa už nebudú riadiť podľa celonárodného covid automatu, ale budovy a triedy sa budú zatvárať podľa školského semafora.

Od budúceho týždňa sa budeme podľa Covid automatu riadiť už len na regionálnom princípe. V regionálnom rozdelení okresov zostali už iba dva bordové okresy. V červenej je 23 okresov a v ružovej 50. Mimochodom, Prešov je červený, teda v II. stupni varovania.

Minister školstva Branislava Gröhling.

Podľa rezortu zdravotníctva sa epidemická situácia naďalej zlepšuje. Na dennej báze pribúda asi 650 pozitívne testovaných osôb, pozitivita PCR testov je okolo 5 percent. Hospitalizovaných pacientov je približne 1000, na umelej pľúcnej ventilácii je 132 pacientov. Do nemocníc sa dostáva približne 80 pacientov denne a lôžka intenzívnej starostlivosti sú vyťažené asi na 56 percent.

Od 17. mája sa celé Slovensko riadi COVID AUTOMATom na úrovni okresov:

III. stupeň varovania – bordová – 2 okresy: Myjava a Sobrance

  1. stupeň varovania – červená – 23 okresov: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica,  Bardejov, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Humenné, Ilava, Kežmarok, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Považská Bystrica, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín a Vranov nad Topľou.
  2. stupeň varovania – ružová – 50 okresov: Bratislava I – V, Čadca, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Komárno, Košice I – IV, Košice-okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota,  Rožňava, Šaľa, Senica, Skalica, Snina, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina, Zlaté Moravce a okres Zvolen
  3. stupeň ostražitosti – oranžová – 4 okresy: Hlohovec, Nitra, Senec a Topoľčany