Skip to content
Menu
Menu

Atletický ovál PU je opäť dostupný, ale len na tréningy

Prečítať článok

(ako) – Opatrenia sa uvoľňujú, platí športový covid automat a ľudia sa postupne môžu vrátiť k obľúbeným aktivitám. Prešovská univerzita (PU) v Prešove už sprístupnila atletický ovál, ktorý je súčasťou Viacúčelového športového areálu PU na Ulici 17. novembra.

Ako informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková, verejnosť ho môže využívať vo vyhradenom čase, a to od 6. do 9. hodiny a od 17.do 20. hodiny. Hygienické pravidlá je však nutné dodržiavať.

Reálne teda platí, že v exteriéri môže byť maximálne šesť športovcov a jeden tréner na jeden sektor. Sektory musia byť od seba vzdialené minimálne štyri metre a oddelené značením. Skupiny sa nesmú navzájom premiešavať, každá funguje v samostatnom režime.

Aj na športovisko len s testom
Test je potrebný v súlade s platnou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR, pri športovaní nie je povinnosťou nosiť rúško. Pi všetkých aktivitách je potrebné dodržiavať minimálne dvojmetrové odstupy a minimalizovať zdieľanie športového náčinia.

Hovorkyňa univerzity Anna Polačková zdôraznila, že zatiaľ je povolený iba tréningový proces a rekreačný šport. Organizovanie súťaží nie je povolené okrem najvyšších súťaží športov, ktoré dostali výnimku. Prítomnosť divákov ani rodičov na tréningovom procese detí a mládeže nie je povolená. V stupňoch varovania I. – III. je možné využívať každú druhú dráhu, pri skupinových vytrvalostných behoch, chôdzi, dodržiavať minimálne desaťmetrové odstupy medzi atlétmi.

Ilustračné foto: PU