Skip to content
Menu
Menu

Herečka Anikó Vargová sa stala ambasádorkou rómskej misie

Prečítať článok

(pv) – Občianske združenie Horúci tím, ktoré na Sigorde pri Prešove buduje nové centrum pre integráciu Rómov, spustilo kampaň na výmenu okien prostredníctvom portálu StartLab aj s podporou známej herečky Anikó Vargovej.

Budujeme miesto pre oddych tela i duše pre každého, kto k nám príde. Budova má 250 okien, z nich sme vymenili už polovicu. Aj druhú polovicu okien je potrebné vymeniť – aby tu bolo teplejšie a krajšie. Naše Krajské centrum rómskej misie na Sigorde rekonštruujú najmä rómski zamestnanci a dobrovoľníci. Slúžiť bude na krátkodobé pobytové aktivity pre všetkých: školenia, kurzy, duchovné obnovy, dovolenky. Môžete k nám prísť aj Vy. Svoju podporu nám vyjadrila aj známa filmová, televízna a divadelná herečka Anikó Vargová,“ avizuje dobrovoľník misie Tadeáš Gavala.

Anikó Vargová opisuje svoj prvý kontakt s našou organizáciou: „Na jeseň v roku 2021 som dostala milú ponuku stať sa ambasádorkou rómskej misie. Prijímam túto ponuku s veľkým nadšením a s veľkou pokorou. Verím, že upriamim pozornosť na skutočne dobrú vec.“

”Je úchvatné, že u nás pracuje toľko rómskych dobrovoľníkov,” dopĺňa koordinátorka Ivana Németová. “Nikde na Slovensku som nič podobné nevidela. Ich motivácia vychádza zo skúsenosti, že táto organizácia im sprostredkovala vnútornú zmenu, pomohla im, keď to potrebovali, a teraz títo Rómovia chcú, aby sa pomohlo iným.”

Krajské centrum rómskej misie je novým projektom, kde sa využijú 15-ročné skúsenosti v tejto oblasti. „Ponúkam ho všetkým – Rómom i Nerómom,“ dodáva štatutár Martin Mekel. „Verím, že toto spoločné dielo pomôže mnohým: Rómom, ktorí zakúšajú, že sa môžu angažovať pre spoločné dobro, i majorite, ktorá tu môže spoznať veľa šikovných, pracovitých Rómov. Iba takto – spolu – môžeme nájsť na našom území lepšiu budúcnosť.”

Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie Volkswagen Slovakia ako matchingového partnera.

Viac informácií: https://www.startlab.sk/projekty/2326-okno-ako-dar/