Skip to content
Menu
Menu

Krajská knižnica organizuje Mikulášsku dražbu

Prečítať článok

(ako) – Krajská knižnica Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove pripravila jubilejný 5. ročník charitatívneho projektu Mikulášska burza. Tentoraz prostredníctvom sociálnej siete. Výťažok z dražby poputuje do Bezpečného domu na Šidlovci, ktorý prevádzkuje občianske združenie (OZ) MyMamy.

Podľa riaditeľky krajskej knižnice Ivety Hurnej, v minulých ročníkoch sa z vyzbieraných peňazí podarilo vytvoriť malú knižnicu v lôžkovej časti detskej nemocnice. Knižné balíčky odovzdali  rodinám onkologických pacientov. Tiež finančný príspevok rodinám z vybuchnutej bytovky na Mukačevskej ulici.

Dražba cez facebook

Z dôvodu pandemickej situácie tento rok tradičný predaj kníh a ručných prác nahradí dražba cez sociálne siete. Aukcia sa uskutoční na facebookovom profile knižnice. Dražiť sa bude vyše 120 kníh.

„Verejnosť si môže vybrať z mnohých titulov počas týždňa od 1. do 7. decembra. Album s knihami a ich vyvolávacou cenou bude dostupný na sociálnej sieti. Úlohou verejnosti bude prihadzovať minimálne po päťdesiat centov,“ konkretizovala priebeh dražby Hurná.

Výťažok z burzy odovzdá knižnica združeniu MyMamy najneskôr do 18. decembra.

 

Ilustračné foto: archív kniznica-poh.sk