Skip to content
Menu
Menu

Mesto zriadi v sobotu šesť odberných miest  

Prečítať článok

(ako) – Prešovská radnica zabezpečí bezplatné antigénové testovanie pre verejnosť v sobotu 20. februára 2021 na šiestich odberných miestach Tie budú vytvorené na základných školách. Na každom z nich budú pracovať dva odberové tímy.

Jednotlivé odberné miesta budú otvorené v sobotu od 8:00 do 17:00 s výnimkou prestávky od 12:00 do 12:45 (posledný odber pred prestávkou bude vykonaný o 11:40 hod.). Pre rýchlejší priebeh testovania je vhodné, ak sa záujemcovia zaregistrujú pomocou aplikácie TrustOne. Pripomíname, že odbery budú vykonávané len do 17. hodiny.

„Mesto Prešov sa rozhodlo opakovane zabezpečiť testovanie vo vlastnej réžii aj napriek tomu, že to nepatrí medzi úlohy samosprávy. Snahou mesta je však ponúknuť možnosť otestovať sa všetkým obyvateľom, ktorí sa z kapacitných dôvodov nestihnú otestovať na súkromných mobilných odberných miestach,“ informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Úrad očakáva, že pribúdajúce súkromné mobilné odberné miesta v dohľadnom čase pokryjú potreby pre všetkých Prešovčanov.

Podľa aktuálneho Covid automatu sa okres Prešov nachádza v treťom stupni varovania, čo znamená, že negatívny test na ochorenie COVID-19 platí 7 dní.

Ilustračné foto: VZ