Skip to content
Menu
Menu

Na radnici a v zariadeniach pre seniorov zaviedli prísnejšie opatrenia

Prečítať článok

(ako) – Počet pozitívnych prípadov na Covid-19 stúpa. Radnica preto v záujme prevencie zvýšila bezpečnostné opatrenia na všetkých pracoviskách úradu. Zmeny nastanú aj v oboch mestských zariadeniach pre seniorov.

Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, poverení pracovníci všetkým návštevníkom Mestského úradu v Prešove pri vstupe do budovy budú opäť merať teplotu. V prípade, že niekto bude mať aj po opakovanom meraní zvýšenú teplotu (nad 37°C), bude vyzvaný, aby budovu opustil. Mesto Prešov týmto spôsobom reaguje na aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v regióne a pribúdajúce prípady ochorenia COVID-19 v okrese Prešov.

Vstup len pre štyri osoby naraz

Do budovy Klientskeho centra na Jarkovej ulici č. 26 bude môcť vchádzať maximálne 4 osoby naraz. Jednotlivé odbory mestského úradu budú prijímať verejnosť len počas stránkových hodín.

Pre všetkých návštevníkov naďalej platí povinnosť mať prekrytú tvár rúškom a dezinfikovať si pri vstupe do budovy ruky. Radnica tiež odporúča priniesť i so sebou vlastné pero.

Zákaz návštev

Sprísnené opatrenia sa dotknú aj oboch zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, kde už od piatku 18.9.2020 platí zákaz všetkých návštev. Ide o preventívne opatrenie, keďže výskyt koronavírusu bol nedávno potvrdený priamo u klientov domova dôchodcov v inom meste. Zákaz návštev v prešovských zariadeniach pre seniorov platí do konca septembra.

 

Foto: Viktor Zamborský