Skip to content
Menu
Menu

O škôlkarov sa starala opitá učiteľka. Súd jej už uložil trest

Prečítať článok

(pv) – Prešovská krajská polícia na sociálnej sieti informovala, že 39- ročná žena bola obvinená z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Skutku sa mala dopustiť počas pracovnej doby v materskej škole ako učiteľka.

Podľa dostupných informácií, učiteľka je Prešovčanka a pôsobila v materskej škole vo Veľkom Šariši. Vedenie škôlky situáciu riešilo v spolupráci s externým bezpečnostným technikom a následne aj s políciou.

„Technik BOZP vykonal dychovú skúšku za prítomnosti ďalších dvoch pedagogických a dvoch nepedagogických zamestnancov. Jej výsledok bol pozitívny. Privolaná policajná hliadka podrobila ženu ďalšej dychovej skúške, ktorej výsledok bol závratný. V krvi mala viac ako 1,8 promile! Policajti ženu zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vo veci sa bude postupovať v tzv. superrýchlom konaní,“ informovala polícia.

Tridsaťdeväťročná Prešovčanka strávila po zadržaní tri dni v cele. Polícia ju obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvnom návykovej látky.

Sudca Okresného súdu Prešov ju uznal vinnou. Uložil jej podmienečný trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jeden rok.

Dostala aj zákaz vykonávať pedagogickú činnosť po dobu dvoch rokov. V materskej škole už dostala výpoveď.

Foto: TV Markíza