Skip to content
Menu
Menu

Po dvoch rokoch opäť otvorili výstavu ABC stavebníctva – Záhrada

Prečítať článok

Obľúbený festival stavebníctva a záhradníctva sa uskutoční otvorili včera v prešovskej Tatran Handball Aréne. Prístupná bude aj dnes od 10.00 do 18.00 hod., v sobotu od 9.00 hod. do 16.00 hod.

Priestory prešovskej mestskej haly sa zmenili na veľkú záhradu plnú kvetov, ovocných a okrasných stromčekov, ihličnanov, azaliek, rododendronov, levandúľ, ale aj tsilandií, mäsožravých rastlín, sadeníc jahôd, paradajok, paprík či sadbových zemiakov.

Vystavovatelia ponúkajú tiež záhradný nábytok, náradie, pergoly, altánky a detské preliezačky. Kto nechce čakať na novú úrodu, môže si kúpiť už teraz spracovanú červenú papriku, mak, cesnak či med. Odborníci zo zväzu záhradkárov poradia každému s pestovaním ovocia alebo zeleniny.

Stavebná časť výstavy je tento rok dôležitá aj z dôvodu šetrenia energií v súvislosti s rastom cien. Odborníci v jednotlivých výstavných expozíciách radi poradia, ako ušetriť na plyne, elektrine i vode. Okrem tradičných exponátov, ako sú okná, dvere, podlahy, strechy, kotly, klimatizácie či inteligentné ovládanie domov, budú vystavené aj vírivky a štvorkolky.

Milovníkov historickej techniky poteší aj výstava veteránov, „deduškov na kolesách“. Pre deti bude pripravená aj najväčšia nafukovacia Spartan dráha dlhá 33 metrov.

Organizátorom podujatia je agentúra Bocatius. Vstup a parkovanie je zadarmo.

Zdroj: presov.sk