Skip to content
Menu
Menu

Pre lepšiu dostupnosť k nemocnici zriadili novú zastávku MHD

Prečítať článok

(ako) – Od dnešného dňa prechádza MHD na prázdninový režim. Spoje už premávajú podľa nového cestovného poriadku. Nemenil sa len pri trolejbusových linkách č. 4, 8 a 38, ktoré prešli na letný režim premávky o niečo skôr. Je tu aj novinka.

Ako informovalo vedenie prešovského dopravného podniku, od 1. júla 2021 budú platiť pre všetky linky odchody spojov vyznačené v strednom stĺpci cestovných poriadkov s názvom pracovný deň prázdniny, vrátane troch trolejbusových liniek, ktoré prešli na letný režim premávky už v mesiacoch máj a jún.

Nová zastávka

Novinkou je, že k 1. júlu bola zriadená úplne nová jednosmerná zastávka „Poliklinika“ na trase linky č. 29 v smere k fakultnej nemocnici s nástupiskom na Remscheidskej ulici.

Zastávka má zlepšiť dostupnosť k nemocnici aj zdravotnému stredisku na Levočskej ulici obyvateľom zo Sídliska II a Sídliska III. Vytvorí prepojenie. „Cestujúci sa tak budú môcť dostať od jedného lekára k druhému aj s 10-minútovým lístkom,“ uvádza vedenie dopravného podniku.

Doteraz museli cestujúci, ktorí využívali linku č. 29 na cestu do polikliniky na Levočskej ulici, vystupovať až na zastávke Floriánova.

Zriadením zastávky Poliklinika na Remscheidskej sa vytvorí pomyselný prestupný uzol a dochádzková vzdialenosť pre cestujúcich sa skráti  o viac ako 300 metrov.