Skip to content
Menu
Menu

V lese našiel protitankovú strelu a doviezol ju policajtom

Prečítať článok

(ako) – Pri obci Vyšný Hrabovec v okrese Stropkov, muž našiel pri prechádzke v lese valcovitý kovový predmet. Hoci predpokladal, že ide o povojnovú muníciu, nezavolal pyrotechnikov, ale naložil ju do auta odviezol policajtom do Stropkova.

Ohroziť tak mohol seba aj iných účastníkov cestnej premávky. Duchaprítomní policajti ihneď vykonali opatrenia k zaisteniu miesta a vyrozumeli operačného dôstojníka.

„Na miesto privolaný pyrotechnik PPÚ OPP KRPZ Prešov uviedol, že sa jedná o protitankovú strelu Panzerschrenk pochádzajúcu z obdobia II. svetovej vojny, pričom muníciu zaistil a následne zneškodnil odstrelom,“ uvádza krajská polícia na sociálnej sieti.

Aj keď od skončenia II svetovej vojny uplynuli desiatky rokov, nálezy munície vôbec nie sú zriedkavé, Polícia preto opätovne upozorňuje ľudí, že keď kdekoľvek nájdu muníciu, nech ihneď volajú na číslo 158. „Ak sa nachádzate mimo dosahu signálu, skúste si zapamätať lokalitu nálezu na základe okolitých špecifík, ktoré poviete polícii,“ radia ďalej.

Dôležité je vždy volať, nie mailovať, nie zverejňovať na Facebook, či zobrať si muníciu dokonca so sebou, to je extrémne nebezpečné. Ohrozíte tým seba aj ostatných.

Foto: KR PZ