Skip to content
Menu
Menu

V meste pribudli nové monitorovacie kamery

Prečítať článok

(ako) – Mestská polícia bude odteraz dohliadať na bezpečnosť v meste aj pomocou nových kamier. Nainštalované sú totiž nové kamery na Trojici, na Hlavnej ulici, Hruškovej ulici, v areáli Delne aj na cyklistickom velodróme.

Konkrétne, dve nové statické kamery sú umiestnené na Trojici, dve na Hlavnej ulici a jedna otočná kamera bola vymenená  na Námestí Kráľovnej pokoja (NS Družba).

Tieto nové kamery pribudli v rámci schváleného projektu „UPGRADE kamerového systému pre zvýšenie kvality dohľadu na monitorovaných miestach a na navýšenie dohľadových miest“.

Podľa informácie tlačovej referentky na prešovskej radnici Lenky Šitárovej, okrem povinného spolufinancovania vo výške 20% predstavovala finančná dotácia sumu  8 516,52 eur. Projekt bol finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality.

Mestská polícia však zakúpila aj ďalšie kamery z vlastných zdrojov. Dve z nich sú umiestnené v areáli prírodného kúpaliska Delňa, jedna sníma priestor cyklistického velodrómu a obnoveného zimného štadióna a jedna kamera pribudla aj na Hruškovej ulici.

Foto: presov.sk