Skip to content
Menu
Menu

Vysadili dvetisíc cibuliek tulipánov

Mesto Prešov vysadilo na Hlavnej ulici 2 000 cibuliek tulipánov, ktoré dostalo ako dar z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva v Bratislave. Po zime tulipány rozkvitnú a skrášlia centrum mesta.

Prešovská radnica v jesennom období pravidelne vysadí približne 7000 cibuliek tulipánov, ktoré neodmysliteľne patria ku koloritu mesta v jarnom období. Tento rok je medzi nimi aj 2000 cibuliek z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva, ktoré sa v Prešove vysádzali po druhý raz. Ide o druh Tulips Slovensko v červeno-bielej farbe, ktorý uvidia Prešovčania v plnej kráse rozkvitnúť už na jar.

„Touto cestou sa chcem poďakovať Veľvyslanectvu Holandského kráľovstva za dar v podobe cibuliek tulipánov, ktoré vybrali pre mesto Prešov. Červeno-biela farebná kombinácia, ktorú sme dnes vysadili totiž nie je náhodná. Predstavuje farby mesta Prešov a zároveň je príjemnou už na prvý pohľad,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, ktorá prišla vysadiť niekoľko cibuliek priamo na Hlavnú ulicu č. 81.

Spolu s honorárnym konzulom Holandského kráľovstva Matúšom Murajdom zrealizovali takúto výsadbu v centre mesta už tretí rok po sebe. „Táto myšlienka vznikla pri príležitosti 25. výročia slovensko – holandskej spolupráce, kedy dalo Holandsko vyšľachtiť túto špeciálnu odrodu tulipánov,“ doplnil Matúš Murajda.

Zdroj: presov.sk