Skip to content
Menu
Menu

Staňte sa tento rok Mikulášom aj vy

Prečítať článok

Tento rok pripadá sviatok štedrosti Giving Tuesday na 30. november. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti.

Prešovská radnica prišla s výzvou v predstihu a organizačne  tak zapojila do verejnej zbierky pomoci pre ľudí v núdzi.

Prešovčania môžu tento rok v rámci zbierky #GivingTuesday venovať teplé čiapky, rukavice, šály, ktoré zahrejú ľudí v núdzi a tiež trvanlivé potraviny. Ide o pomoc nielen pre dospelých, ale aj pre deti, preto všetky vyzbierané veci a potraviny rozdelíme tak, aby sme potešili aj deti, ktorých rodičia sú v ťažkej finančnej situácii. Vyzbierané čiapky, šály, rukavice a trvanlivé potraviny však potešia a pomôžu aj hendikepovaným ľuďom, dospelým a seniorom.

Zimné čiapky, rukavice, šály alebo trvanlivé potraviny je možné doručiť do 1.12.2021 do kancelárie prvého kontaktu (Jarková ul. 26) alebo kancelárie sociálneho poradenstva (Jarková ul. 24) na MsÚ v Prešove v čase úradných hodín.

Ak máte chuť pomôcť, neváhajte a staňte sa na chvíľku Mikulášom aj vy.

Mestský úrad v Prešove môžete kontaktovať aj v prípade, ak vo svojom okolí poznáte rodinu s deťmi, jednotlivca, osobu ŤZP, osobu v hmotnej núdzi, seniora či invalidného dôchodcu, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii a potrebujú pomoc.

V súčasnosti je mnoho rodín, ktoré z dôvodu ochorenia COVID-19 prišli o člena rodiny, stratili zamestnanie alebo sa ich príjem výrazne znížil. Mesto Prešov, so súhlasom občana a s prihliadnutím na zákonný postup, preverí sociálnu situáciu občana, a to s cieľom nielen poskytnúť pomoc jednorazovo, ale komplexne, či už navrhnutím finančnej pomoci (jednorazová dávka sociálnej pomoci alebo príspevok na stravovanie seniorom), poskytnutie poradenstva v oblasti sociálnych služieb (opatrovateľská služba, ambulantné a pobytové služby), poradenstvo v oblasti bývania, zľavneného cestovného a iné.

Navrhované osoby budeme kontaktovať telefonicky, aby sme čo najviac znížili riziko šírenia nákazy a dohodneme s nimi termín stretnutia a prípadnej pomoci.

Zdroj: presov.sk