Skip to content
Menu
Menu

Tento trik mi prezradila moja stará mama. Stačí len trochu. Ryba sa neprilepí na panvicu a nerozpadne sa

Prečítať článok

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/scottgardner).

Ryby v cestíčku, ale aj ryby bez týchto prísad sú nápadom na zdravú a chutnú večeru. Pripravujeme ich rôznymi spôsobmi, najčastejšie však na panvici. A práve tu často vzniká problém. Ako vyprážať ryby tak, aby sa neprilepili na panvicu a nerozpadli sa pri tom?

Ryby v cestíčku, ale aj ryby bez týchto prísad sú nápadom na zdravú a chutnú večeru. Pripravujeme ich rôznymi spôsobmi, najčastejšie však na panvici.
Foto: Pixabay/scottgardner

Losos, tuniak, treska, pstruh a mrena sú najobľúbenejšie ryby, ktoré sa objavujú na našich stoloch. Niektoré sú vyprážané len ochutené obľúbeným korením, iné sú obalené v múke alebo cestíčku. Na čo treba pri vyprážaní rýb pamätať? Niekedy sa filety rozpadnú, zlepia a kuchyňa je pokrytá tukom. Ako tomu predísť?

Ako vyprážať rybu, aby sa neprilepila na panvicu? Dávajte pozor na tuk

V čom vyprážate ryby? Niektorí ľudia používajú maslo, iní olivový olej. Oboje nie je najlepšia voľba. Ryby je najlepšie vyprážať na prepustenom masle alebo repkovom oleji. Ten je chuťovo neutrálny, takže je vhodný najmä vtedy, ak chcete zachovať prirodzenú chuť pokrmu.

Ako vyprážať rybu, aby sa neprilepila na panvicu? Vždy sa uistite, že panvica a tuk sú správne rozohriate. Robte to však na strednom ohni. Zabránite tak tomu, aby sa vyprážané jedlo prilepilo a rozpadlo. Horák však nezapínajte na maximum, pretože tak sa vám večera ľahko pripáli. Čas vyprážania závisí od veľkosti a hrúbky porcie, ale pravidlom je zvyčajne krátke vyprážanie, približne 5 minút z každej strany, na strednom ohni, kým ryba alebo obloha nezhnedne.

Ako vyprážať rybu, aby sa neprilepila na panvicu? Vždy sa uistite, že panvica a tuk sú správne rozohriate.
Foto: pexels.com/Lukas

Striekajú ryby pri vyprážaní? Toto je návod, ako sa tomuto problému vyhnúť

Ako môžete zabrániť tomu, aby sa ryba pri vyprážaní prilepila na panvicu a postriekala? Pred vložením ryby do horúceho tuku ju posypte štipkou soli. Zabránite tak kuchynskej katastrofe. Oplatí sa tiež dávať pozor na prebytočnú vodu. Nezabudnite rybu pred vyprážaním dôkladne osušiť, napríklad papierovou utierkou. To platí aj pre rozmrazené filé. Na čo by ste ešte mali pamätať?

Rybu nesmažte na veľmi vysokej teplote.

Neotáčajte ju príliš často. Rybu neotáčajte, kým nie je úplne usmažená.

Na otáčanie ryby používajte drevenú alebo silikónovú špachtľu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rezne nedávam na panvicu hneď. Túto vec urobím vopred a obal neopadáva

Tajomstvo obyvateľov talianskeho Pioppi. Táto strava predlžuje život o 10 rokov

The post Tento trik mi prezradila moja stará mama. Stačí len trochu. Ryba sa neprilepí na panvicu a nerozpadne sa appeared first on Vášeň v tebe.