Skip to content
Menu
Menu

Hasiči upiekli bábovky ako symbol vďaky

Prečítať článok

Dobrovoľní hasiči medzi sebou zväčša súťažia, či už na poli športovom či kultúrnom. Tentokrát sa však Dobrovoľný hasičský zbor v Lemešanoch rozhodol  nesúťažiť, ale oceniť. Zapojili sa do výzvy #laskavostcezsladkost a rozhodli sa poďakovať kolegom, dobrovoľným hasičom.

Uvedomujeme si, že je potrebné dobrovoľníkov oceniť, dať im na vedomie, že si ich prácu vážime a je pre nás veľmi dôležitá. Že evidujeme čo robia, koľko obetujú pre iných na úkor svojho voľného času, že sú pre spoločnosť nenahraditeľní a potrebujeme ich. Jednoducho, že ich práca má ZMYSEL. Sami vieme, koľko času a energie (niekedy aj financií) venujú svojím dobrovoľným hasičským zborom.

Výzva začala u pani Katky, ktorá chcela v týchto časoch začať nový rok so super pocitom na srdci, a preto vymyslela bábovkovú výzvu. Prečo práve bábovka? Pretože, dobrá bábovka vždy poteší a upečie ju aj začiatočník  Pointou tejto výzvy je vybrať si nejaké zariadenie, ktoré potrebuje v týchto časoch podporiť, a kde sa potešia sladkej bábovke – nemocnicu, hasičov, policajtov, azylový dom … Nuž, na dobrovoľníkov, ktorí za svoju „prácu“ nedostanú niekedy ani len ďakujem, si spomenie málokto.

A preto, naše hasičky z DHZ Lemešany, upiekli krásne, voňavé bábovky a na znak úcty a vďaky za službu spoločnosti a spoluprácu, sme ich rozniesli viacerým dobrovoľným hasičským zborom v okolí.

Dovolíme si tvrdiť, že väčšina z obdarovaných zborov bola prekvapená, keď im členovia DHZ Lemešany bábovku venovali. Jednoducho to nečakali  Pevne veríme, že ich to potešilo, na bábovke si pochutnali a budú toto milé gesto-symbol vďaky a dobrosrdečnosti- šíriť ďalej.

Dominika Angelovičová
Foto: DHZ Lemešany