Skip to content
Menu
Menu

Zbierka na muníciu pre Ukrajinu je ukážkou pravej demokracie, iniciatíva vyzvala Fica na zdvojnásobenie vyzbieranej sumy

Prečítať článok

29.4.2024 (SITA.sk) – Inciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala premiéra Roberta Fica, aby zdvojnásobil sumu štyroch miliónov eur, ktoré doteraz vyzbierali a pridal ju ako oficiálnu pomoc. Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Zbrane chránia mier

Podľa Iniciatívy, mnohí ľudia na Slovensku vedia, že Putinovi nejde o mierové riešenie, ústupky ho nezastavia a vojnu vedie nielen proti Ukrajine, ale aj proti nám, proti západným krajinám.

Ukrajinu dokážu ubrániť len zbrane. Zároveň znemožnia postup frontovej línie smerom k Slovensku. V tomto prípade zbrane chránia mier,“ uviedla Iniciatíva.

Ukážka pravej demokracie

Iniciatíva dodala, že zbierka okamžite vyvolala vlnu pozitívnych ohlasov domácich aj svetových médií. „Píšu o nej ako o významnom čine občianskej statočnosti a ukážke pravej demokracie. Prejavy vďačnosti nám posielajú aj Ukrajinci a Ukrajinky. Vážia si každé darované euro. Premiér Fico tento obrovský prejav solidarity nazval ‚prdom‘. Nevieme, čo si potrebuje dokazovať, keď takto uráža aktívnych občanov vlastnej krajiny,“ konštatovala Iniciatíva.

Chceme zdôrazniť, že zbierka na muníciu nejde proti záujmom slovenskej vlády. Vláda Roberta Fica totiž dodávky zbraní a munície na Ukrajine schvaľuje, keď ich tam dodáva na komerčnom základe. Z nepochopiteľných dôvodov sa však odmietla pridať k českej iniciatíve, v rámci ktorej by to robila nezištne,“ dodala Iniciatíva s tým, že touto snahou chceli postoj Slovenska k dodávkam zbraní zjednotiť.

Viac k témam: česká iniciatíva, Finančná zbierka, Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Zbierka na muníciu pre Ukrajinu je ukážkou pravej demokracie, iniciatíva vyzvala Fica na zdvojnásobenie vyzbieranej sumy © SITA Všetky práva vyhradené.